29.04.2016

Muhteşem Yüzyıl Kösem 24. bölüm özet. Sultan Ahmet ve Şehzade İskender öldü

Kösem Ahmet'in hastalığını öğrenmiş çok üzülmüştür. Ahmet'e de söyler. Ahmet olayı tevekkül ile karşılar. Kösem saray dışından bir hekim getirtir. Hekim ona Ahmet'in söylemesini istediği şeyleri söyler. "Hazırladığım karışım sultanımıza iyi gelecek." Ahmet özellikle öyle söylettirrir. Çünkü Kösem'in üzülmesini istememektedir.

Kösem İskender ile ilgili  gerçekleri Ahmet'e anlatır. Ahmet şok olur. Tam o sırada Safiye Sultan oğlunu kaçırmaya çalışır ama Ahmet İskender'i yakalatıp saraya getirtir. Dinler. Hükmünü verene kadar Mehmet Giray'la beraber Rumeli hisarına kapattırır. Mehmet Giray tahta çıkmana yardım ediyim der. İskender kabul etmez. Hacı ağa İskender'in bekar odasında Kösem'in Yasemin tarafından çizilmiş resmini bulur. Ahmet'e durumu anlatır. Ahmet kararını vermiştir.

Hümaşah kocasına kardeşi ile ilgili sırrı söylediği için pişmandır. Zülfikar aga sadakat yemini ettiği sultanıyla eşi arasında kalmıştır. Safiye Sultan da Hümaşah da Ahmet'e iskender için yalvarırlar. Onun bu sırdan yeni haberinin olduğunu anlatırlar. Ahmet Zülfikar ile tebdili kıyafet çarşıya iner. Ona durumunu anlatır. Kösemi ve çocuklarını ona emanet eder.

Sultan Ahmet İskender ile ilgili hükmünü vermiştir. Onu çağırtır. Uzak biryere vali olarak göndereceğini söyler. Annesi ve kardeşine veda eder. Ancak yolda Zülfikar aga onu idam eder. Daha sonra aileyi İskender'in mezarına götürür. Safiye Sultan Ahmet'e beddua eder.

Şehzade Osman amcası Mustafa'nın akli dengesi için  endişelenerek annesi Halime ile konuşur. Maksatı kötü değildir. Halime ilaç verdiğini ve düzeleceğini söyler. Bu arada Mustafa hayali arkadaşı ile bulunduğu odadan kaçıp dama çıkıp oradan kadırgalara binip gideceğini sanmaktadır. Sultan Ahmet ilk defa kardeşinin akli dengesizliğini farkedip kendisini suçlar.

Dilruba Sultan; Ahmet'in buyruğu ile Kara Davut Paşa ile evlenir

Kardeşi Mehmet Osman'ı sancağa gidemeyeceğiyle ilgili kışkırtır. Osman Kösem'e tavır yapınca Kösem mecburen durumu Ahmet'e açar. Ahmet de erken olduğunu düşünmektedir. Ahmet oğullarına birer at hediye eder. Diğer çocuklarına da hediyeler verir. Kösem'i azat edip dini nikah kıydırır. Kösem çok ama çok sevinir. O gecenin sabahında Ahmet iyice kötülemiştir. Kösemden kendisini gizli bahçelerine götürmesini ister. Zar zor giderler. Ahmet'in rüyasında gördüğü gibi kar yağmaktadır. Sevdiği kadının kucağında yerde ruhunu teslim eder.

Hiç yorum yok:
Write comments