10.05.2016

Kış Güneşi 11. bölüm özet. herşey bu bölümde açığa çıkıyor

Efe Nisan'ın odasına girdiğinde onu ajandaya bakarken bulur. bana ne zaman haber verecektin, babanı mı koruyorsun diye kavga ederler. tam o sırada tüm yalancılığıyla Yakup içeri girer ve "Sadece bir kere diye silah işini kabul ettik. Sonra bu işlere bulaşınca bırakmamıza izin vermediler. Bizi sevdiklerimizle tehdit ettiler" der. Efe pek inanmaz. Nisan ise babasına inanmak istemektedir.

Nadide'nin katalog çekimi iyi geçmiştir. Nisan resimleri onaylar, parayı verirler. Fakat sevgilisi kıskançlık yapıp kızın gönlünü kırar. Annesi de "baban kızar " der. Ancak kazanılan para tüm kira borçlarını ödemeye yetecek cinstendir. İsmail baba kızın kataloğunu görünce hem kızını hem karısını döver; Burak ayırır.

Efe acil bir toplantı yapar ve bütün imza yetkisini Mazhar'ında onayını alarak kendisinde toplar. Yakup olacaklar yüzünden telaşlanmıştır. Yasadışı faaliyetleri iptal etmek niyetindedir. Ancak diğer tarafın buna müsade etmeyeceğinden korkmaktadır. Efe geceyi Kadim ve Efruz'un evinde ajandadaki bilgileri kontrol ederek geçirir. Seda onun eve gelmemesinden ve telefonlarını açmamasından rahatsızdır. Nisan'ın evini basıp onu orada arar.

Efruz annesini yurtdışına tedaviye yollar. Efe yine onlara gitmiştir. Seda Efe'yi eve getirmek için "ağrım var"  diye yalan söyler. Efe yanında Efruz ile hemen eve gelir. Efruz muayene eder. Birşeyi olmadığını söyler. Beraberce yine giderler. Efruz ona "Yarınki arkadaşımın düğünde bana eşlik eder misin?"der. O da kabul eder.

Nisan'ın annesi Sumru kocasının durumunu düzeltmek için harekete geçer. Efe ile konuşur ve "kızımı rahat bırak. Başkasını sevmesine izin ver. Kendinden uzaklaştır" der. Efe o akşam Nisan'ın penceresinin önünde gider ama içeri girmez. Nisan da onu görüp aşağı iner ama Efe çoktan gitmiştir.

Yakup bildiği tüm evrakları delilleri ortadan kaldırır. Leyla geçmişin izlerini silmek için eski oturdukları evi satmaya ve sonrasında kocasıyla dünya turuna çıkmaya karar vermiştir. Evdeki eski eşyaları getirir. İçerisinde videoda vardır.

Kötü adamlar Yakup'un önünü keser. "Mal sevkiyatını yeniden başlatmak için çözüm bul" der. Yakup adamlarıyla buluşur ve Mete'nin ölüm emrini verir.


Seda; Nisan'ı Efruz'a karşı uyarır. Yakup kızını Londra temsilciliğine göndermek ister. Efe de onaylar ama Nisan gitmek istemez. Efe Nisan'a "biz diye bir şey olamaz" der. Nisan ise ona sevgisini itiraf eder. Efe Efruz ile düğüne gider, dans eder. Nisan Burak'ı arayıp "Efe'yi 1 saat sonra tekneye çağırsana" der. Efe'nin haberi olmaması gerekiyordur ama Burak söyler. Efe tekneye Efruz ile gider ve Nisan'ın onu gördüğünü bile bile kıza sarılır; elini tutar.

Leyla, Mazhar, Efe, Seda eski evde bulduğu kasedi seyrederler. Çocuklarının beraber olduğu son doğum günü partisidir. Leyla görünce kötü olur. Tam kapatacaklar iken Mazhar, Yakup ve Harun'un kaçakçılık için konuşmalarını ve arkasından Yakup'un Harun'un infaz emrini verdiğini görürler. Efe hemen Kadim'i arar. İkisi de ayrı ayrı evlerinden çıkarlar. Yakup'un adamları Efe'nin peşindedirler.
Mazhar uyarmak için Yakup'u arar ama duymaz. Efe evi basar; Yakup'u döver. Yakup yurtdışına kaçmaya çalışır. Leyla Mazhar'a ters davranır ve Mazhar da Yakup ile gitmeye karar verir.

Efe polise gidip bütün bildiklerini anlatır. Yakup gider ayak avukatıyla buluşur. Bazı gayrimenkulleri Nisan'ın üzerine yaparken şirketteki hisselerini Seda'ya bırakır. Yakup'un yolladığı adamlar Efe'yi vuracakken Kadim onu durdurur. Adamdan Yakup'un Tuzla'dan yurtdışına kaçacağını öğrenir. Polislere haber verir ama Kadim herkesten önce yetişir ve onların arabayla uçurumdan denize uçmalarını sağlar. Tıpkı yıllar önce Harun'un öldüğü gibi









Hiç yorum yok:
Write comments