8.05.2016

Tatlı İntikam 7. bölüm özet. Pelin Ceyla'ya inanacak mı?

Sinan'ın annesi Pelin'in karşısına çıkar ve çok ağır laflar eder. Ona oğlundan uzak durmasını istediğini söyler. Diğer tarafta Ceyla restaurant da herkesin önünde Sinan'a aşık olduğunu söyler ve ona evlenme teklif eder. Sinan da yaşadığı şok ile ve geçmişte Pelin kendisine karşı acımasızca "hayır" dediği için ona kesin hayır demez. "Düşünücem" der. Düşüneceğim dediğini Pelin'e nasıl söyleyeceğini bilemez. Pelin ise duyduğu vicdan azabı yüzünden Sinan'a ayrı kalmalıyız diyecektir ama fırsatını bulamaz. Altın kalp yaparken söylemeyi planlar ama bir türlü söyleyemez. Tam söyleyecekken Ceyla gelip söyleyiverir. Pelin şok olmuştur.

Sinan Pelin'in evine gelir. Beraber yaptıkları altın kalp tatlısından getirmiştir. İçerisine de kendi yazdığı "portakal çiçeğim" şiirini koyar. Pelin ertesi günlerde tatlıyı yemedim, şiiri görmedim diyerek Sinan'ı savsaklar. Sinan Pelin'e ne olduğunu anlayamamaktadır.

Pelin'in arkadaşı Simay kocasıyla kavga eder. Aynı gün Pelin'in babası annesi ile boşanacaklarını söyleyerek kızının evine yerleşir. Pelin babası yüzünden canı sıkkın olduğundan Simay ile ilgilenmez. İki arkadaşın biraz arası açılır.


Ertesi gün Hakan ve Simay'ın evlilik yıl dönümüdür. Başak ile Pelin sürpriz bir yemek düzenlerler. Tabi ki Başak Firiya'yı ayarlamıştır. Organizasyon işleri Pelin'e kalır. Pelin Ceyla ile Sinan'ı masada buluşturur. Sonrasında Sinan Pelin'i sinemaya çağırır. Pelin kabul eder ama O da Ceyla'yı çağırır. Sonrasında ikisini yalnız bırakıp çıkmak ister. Onları bırakır ama çıkıp gitmez. Uzaktan seyreder.

Sinan'ın eniştesi at yarışından kazandığını sandığı parayla Sinan'a, karısına hediyeler alır. Bülent catering firmasının zehirlendiği yemekleri tahlile yollamıştı. Tahliller gelmiş; bozuk malzemeden olmadığı anlaşılmıştı. İçerden birinin yaptığı anlaşılmıştır. Berkay'dan şüphelenir ama elinde delil yoktur. Ceyla'ya da sorar. Berkay'ı gözden çıkarmış olan Ceyla ondan kendisinin de şüphelendiğini yumurtlar.

Sinan'ın annesi oğlu Ceyla'nın evlenme teklifini düşünecek diye mutludur. Mahallelerinde döviz bürosu soyulmuştur. damat çok para harcadığı için ve görgü tanığı onu tarif ettiği için tutuklanır.

Pelin aşık olmaktan korksa da malesef ona doğru sürüklenmektedir. Simay için düzenlenen yemekte Sinan biraz da zorlayarak Pelin ile dans eder. Ceyla Tolga'yı arar ve Pelin'in orada olduğunu söyler. Tolga içkilidir. Pelin'e sert davranınca Sinan, Tolga'ya yumruk atar. Akşam Ceyla sarhoş halde Sinan'a gider. Sinan kızı mecburen içeri alır. Kız uyuyakalır. Pelin de Sinan'a gelir. Kapıyı üzerinde gömlekle Ceyla açar. Pelin tab iki şoklardadır.

Hiç yorum yok:
Write comments